Brand Strategy

Om impact te kunnen maken als merk, is een heldere en scherpe positionering onontbeerlijk.

Alleen als je helemaal helder hebt wie je bent, waar je voor staat en wat je onderscheidend vermogen is, kun je waarde toevoegen op het schap en de consument verleiden tot een aankoop. Wij helpen je daar graag bij.

Balans

Bij het aanscherpen of creëren van een positionering is een zoeken naar een balans tussen vertrouwen en verstoren. Het moet duidelijk zijn wie of wat je bent (vertrouwen) en tegelijkertijd moet je opvallen door iets bijzonders toe te voegen (verstoren). En dat bijzondere moet heel eigen zijn, écht authentiek dus.

Helder verhaal

Bij verpakkingen moet dat echt op de vierkante centimeter uitgevoerd worden, in een hele drukke omgeving, waarin de shopper in een fractie van een seconde beslist. Juist dan is het zaak om niets aan het toeval over te laten en heel duidelijk te communiceren. En dat kan alleen met een sluitend verhaal.

Analyse

Om tot de perfecte propositie te komen, beginnen we met een grondige analyse. We gaan de identiteit vaststellen en doelen definiëren. Wat is de visie en is er een heritage van het merk? We verzamelen insights over de doelgroep, shoppers en de categorie en kijken goed naar de context waar het merk zich in bevindt. Dat kan zijn op de winkelvloer, maar ook daarbuiten. Wie zijn je concurrenten, welke merkwaarden hebben zij? Wat doen consumenten en shoppers? En, ook heel belangrijk, hoe gaat het er allemaal in de toekomst uitzien?

De Grand Finale

Dan voegen we alles samen en gaan op zoek naar die ene formulering die alles helder maakt. Die samen met je merkwaarden een heldere belofte over kunnen brengen. Die de kapstok wordt voor je verpakkings-, content en communicatiedesign en die pakkend genoeg is om tussen de oren van je doelgroep te blijven hangen.

Samen op reis

Een fantastisch leuk proces, vinden wij. Het is een heel belangrijke reis, maar je weet nog niet precies waar je uit gaat komen. Een echt avontuur dus. Spannend!

Ik zou het doen! Pijl

Neem contact op

Is jouw merk ook toe aan een impactvolle product restyling? Of wil je gewoon even sparren? Pieter en Tessa helpen je graag! Neem gerust even contact op.