en
Taal switcher Taal switcher
Menu

Brummers

Creativiteit als levensstijl: Mirte kan niet zonder

Mirte Redan is sinds dit najaar onze nieuwe designer bij Brum. Zij brengt een schat aan conceptuele kennis met zich mee en hoopt zich te kunnen ontwikkelen als echte verpakkingsdesign-expert. We stellen haar graag aan jullie voor.

Wat is je achtergrond?

Ik heb op de Kunstacademie Den Haag de richting Autonome Kunst gestudeerd. Dat was vier jaar lang vrij werk maken, met veel nadruk op het creatief proces. Ik heb daarna een poosje een klein eigen atelier gehad, maar ik had behoefte om wat meer toegepast werk te maken. Dus daarin zocht ik de uitdaging.


Waarom packaging design?

Vóór de kunstacademie deed ik de grafische richting van Nimeto, dus het grafische lag me al. Ik ben aan de slag gegaan bij een drankenproducent – dat was eigenlijk mijn start in packaging design. De baan was leuk want erg creatief en conceptueel, maar na een paar jaar wilde ik nog meer leren en verder groeien. Verpakkingsontwerp is een heerlijk vakgebied: de projecten zijn heel divers en je creëert iedere keer echt een product. En op een gegeven moment is het af en kun je trots zijn op je resultaat. Dat voelt gewoon heel goed.


En waarom ben je bij Brum komen werken?

Ik wilde echt op een hoger niveau ontwerpen. Bij Brum is alles supergoed georganiseerd. Het designproces wordt stap voor stap gedaan en alles wordt aan de strategie getoetst. Dat zie je ook aan het werk wat gemaakt wordt. En er is ook ruimte voor artistieke inbreng: alles wordt met de hand geschetst, er is ruimte voor onderzoek en het experiment wordt niet geschuwd. Voor mij dus de ideale combinatie.


Je bent nu een poosje aan het werk bij Brum. Wat is je opgevallen?

Ten eerste komen mijn positieve verwachtingen gewoon uit. Brum is echt WYSIWYG. Ze weten heel goed wat ze aan het doen zijn en ze maken echt goed werk. Daarnaast kun je gewoon heel veel leren van elkaar. Er is zoveel ervaring en je wordt heel goed begeleid.


We hebben het nu vooral over werk, maar wat doe je graag buiten werktijd?

Mijn vrienden en familie zijn erg belangrijk voor me, dus ik breng graag tijd met hen door. Verder is creativiteit voor mij echt een levensstijl. Als ik ‘s avonds of in het weekend tijd heb, ben ik het liefst werk aan het maken – zelf of samen met mijn vriend. Noem het een verslaving, maar ik zou niet zonder kunnen!

Waarom packaging design?

Vóór de kunstacademie deed ik de grafische richting van Nimeto, dus het grafische lag me al. Ik ben aan de slag gegaan bij een drankenproducent – dat was eigenlijk mijn start in packaging design. De baan was leuk want erg creatief en conceptueel, maar na een paar jaar wilde ik nog meer leren en verder groeien. Verpakkingsontwerp is een heerlijk vakgebied: de projecten zijn heel divers en je creëert iedere keer echt een product. En op een gegeven moment is het af en kun je trots zijn op je resultaat. Dat voelt gewoon heel goed.

En waarom ben je bij Brum komen werken?

Ik wilde echt op een hoger niveau ontwerpen. Bij Brum is alles supergoed georganiseerd. Het designproces wordt stap voor stap gedaan en alles wordt aan de strategie getoetst. Dat zie je ook aan het werk wat gemaakt wordt. En er is ook ruimte voor artistieke inbreng: alles wordt met de hand geschetst, er is ruimte voor onderzoek en het experiment wordt niet geschuwd. Voor mij dus de ideale combinatie.

Je bent nu een poosje aan het werk bij Brum. Wat is je opgevallen?

Ten eerste komen mijn positieve verwachtingen gewoon uit. Brum is echt WYSIWYG. Ze weten heel goed wat ze aan het doen zijn en ze maken echt goed werk. Daarnaast kun je gewoon heel veel leren van elkaar. Er is zoveel ervaring en je wordt heel goed begeleid.

We hebben het nu vooral over werk, maar wat doe je graag buiten werktijd?

Mijn vrienden en familie zijn erg belangrijk voor me, dus ik breng graag tijd met hen door. Verder is creativiteit voor mij echt een levensstijl. Als ik ‘s avonds of in het weekend tijd heb, ben ik het liefst werk aan het maken – zelf of samen met mijn vriend. Noem het een verslaving, maar ik zou niet zonder kunnen!

Go for it! Pijl

Get in touch

Is your brand ready for an impactful product restyling? Or would you prefer to simply discuss your ideas with us? Pieter and Tessa would love to help! Feel free to contact us.